Viorica Dăncilă

Voi fi un Președinte în care oamenii pot avea încredere!

Partidul Social Democrat

despre mine de ce candidez? un altfel de președinte
viziunea mea Programul meu prezidențial Primele 100 zile la Cotroceni Pactul pentru bunăstare Un viitor pentru România Împreună. în Europa Parteneriatul pentru șanse egale România la feminin Securitate prin prosperitate
mesajul meu pentru toți românii pentru femeipentru antreprenoripentru familiipentru pensionaripentru tineripentru militaripentru medicipentru profesoripersoane vulnerabileromânii din diaspora
inima românească

proiectulÎmpreună. În Europa

Cu tact, dar ferm, România trebuie să iasă din stadiul de parte reprezentată în procesul de decizie european și să acceadă la cel de parte activă cu viziune și capacitate de a influența deciziile europene. România este astăzi o voce solitară în Uniunea Europeană. Este important să ne construim alianțe care să ne ajute să ne creștem forța de negociere și relevanța politică la nivel european.

În ultimele trei mandate ale președinților României, statul român a pierdut parcursul ferm și demn pe care pornise. România trebuie să aibă, din nou, o viziune și o strategie clară prin care să consolideze relațiile economice, conexiunile de infrastructură de transport și energetice. România trebuie să fie sprijin constant al Republicii Moldova, iar Președintele este dator să aibă o viziune cu privire la parteneriatul cu țara vecină și soră, de care ne leagă nu doar limba română, ci și istoria noastră comună.

Proiectul prezidențial „Împreună. În Europa” îl voi propune tuturor partidelor parlamentare, deoarece politica externă a țării noastre trebuie să fie asumată, pe termen lung, de viitoarele guvernări.