Viorica Dăncilă

Voi fi președintele unei țări europene care-și respectă cetățenii și moștenirea!

Partidul Social Democrat

despre mine de ce candidez? un altfel de președinte
viziunea mea Programul meu prezidențial Primele 100 zile la Cotroceni Pactul pentru bunăstare Un viitor pentru România Împreună. în Europa Parteneriatul pentru șanse egale România la feminin Securitate prin prosperitate
mesajul meu pentru toți românii pentru femeipentru antreprenoripentru familiipentru pensionaripentru tineripentru militaripentru medicipentru profesoripersoane vulnerabileromânii din diaspora
inima românească

proiectulRomânia la feminin

Fiind prima femeie care depune jurământul de credință ca Președinte al României, îmi voi dedica munca de șef al statului apărării celor hărțuiți și nedreptățiți, voi pune în slujba tuturor cetățenilor compasiunea și loialitatea exersate ca mamă, soție sau prietenă.

Una dintre prioritățile mandatului meu va fi crearea unui cadru care să faciliteze accesul femeilor pe piața de muncă, un nivel de salarizare egal cu cel al bărbaților, precum și creșterea reprezentării femeilor în diverse domenii de activitate, pe funcții de top management.

Femeile au capacitatea de a gestiona în mod echilibrat viața personală cu cea profesională. Femeile au capacitatea de a se dedica copiilor, soțului, părinților, în egală măsură cu cea de a gestiona îndatoririle de la serviciu. Datoria statului este de a crea condiții care să impulsioneze femeile să participe și să se implice mai mult pe piața forței de muncă.

Comisia prezidențială pe care o voi forma, în cel mai scurt timp de la preluarea mandatului, va avea ca atribuții identificarea soluțiilor pentru a include cât mai multe femei în procesul de dezvoltare a României și crearea unei societăți în care femeia să aibă șanse egale la o carieră și timp pentru a își crește copiii. Totodată, va fi analizat cadrul legislativ și îmbunătățirea acestuia în sensul sancționării drastice a celor care fac din femei ținte ale agresiunilor verbale și fizice, precum și a celor care, prin orice mijloace, discriminează femeia în viața socială și profesională.