Lupt pentru o societate în care nimeni nu este lăsat în urmă!

proiectulRomânia la feminin

Fiind prima femeie care depune jurământul de credință ca Președinte al României, îmi voi dedica munca de șef al statului apărării celor hărțuiți și nedreptățiți, voi pune în slujba tuturor cetățenilor compasiunea și loialitatea exersate ca mamă, soție sau prietenă.

Una dintre prioritățile mandatului meu va fi crearea unui cadru care să faciliteze accesul femeilor pe piața de muncă, un nivel de salarizare egal cu cel al bărbaților, precum și creșterea reprezentării femeilor în diverse domenii de activitate, pe funcții de top management.

Femeile au capacitatea de a gestiona în mod echilibrat viața personală cu cea profesională. Femeile au capacitatea de a se dedica copiilor, soțului, părinților, în egală măsură cu cea de a gestiona îndatoririle de la serviciu. Datoria statului este de a crea condiții care să impulsioneze femeile să participe și să se implice mai mult pe piața forței de muncă.

Comisia prezidențială pe care o voi forma, în cel mai scurt timp de la preluarea mandatului, va avea ca atribuții identificarea soluțiilor pentru a include cât mai multe femei în procesul de dezvoltare a României și crearea unei societăți în care femeia să aibă șanse egale la o carieră și timp pentru a își crește copiii. Totodată, va fi analizat cadrul legislativ și îmbunătățirea acestuia în sensul sancționării drastice a celor care fac din femei ținte ale agresiunilor verbale și fizice, precum și a celor care, prin orice mijloace, discriminează femeia în viața socială și profesională.