Viorica Dăncilă

Voi fi un Președinte în care oamenii pot avea încredere!

Partidul Social Democrat

despre mine de ce candidez? un altfel de președinte
viziunea mea Programul meu prezidențial Primele 100 zile la Cotroceni Pactul pentru bunăstare Un viitor pentru România Împreună. în Europa Parteneriatul pentru șanse egale România la feminin Securitate prin prosperitate
mesajul meu pentru toți românii pentru femeipentru antreprenoripentru familiipentru pensionaripentru tineripentru militaripentru medicipentru profesoripersoane vulnerabileromânii din diaspora
inima românească

proiectulSecuritate prin prosperitate

Voi milita pentru o politică externă prin care România să își consolideze rolul în cadrul familiei europene, precum și relațiile speciale cu Statele Unite. România poate și trebuie să aibă un rol mai activ în susținerea parcursului democratic și european al Republicii Moldova.

În fiecare an, România va găzdui forumul de politică externă regională, care are ca principal scop sprijinul pentru integrarea țărilor din Balcanii de Vest în Uniunea Europeană.

Consolidarea cooperării regionale, ca parte a procesului istoric de extindere a UE, are un rol fundamental în construirea păcii, stabilității și prosperității în regiune.

Ca parte a acestei viziuni, voi propune Guvernului României crearea Fondului Român pentru Republica Moldova, destinat susținerii parcursului european al Moldovei. Acest fond financiar va fi alimentat din donații și alte resurse publice și va avea ca destinație exclusivă susținerea proiectelor asumate de Moldova pentru atingerea obiectivului de integrare în Uniunea Europeană.